luni, august 17, 2009

Hey, fatza de caine!

Cu cativa ani in urma aflam de la radio ca parizienii au tinut sa isi regandeasca atitudinea vizavi de plimbatul cateilor de companie pe strada. Au plecat de la premiza ca un trotuar/strada/ parc curat sunt graitoare pentru gradul de civilizatie al unei capitale europene si au lansat o campanie care lasa publicul tinta sa aleaga: "Vreti ca orasul dumneavoastra sa miroasa a Coco de Chanel sau a Caca de Catel?".
Mi s-a parut genial mesajul si in egala masura amuzanta preocuparea lor pentru acest aspect - ca deh - asa gandeste romanul : "Da domnule, fix asta ii arde pe ei acuma, in timp ce la noi...".
Insa atentia la detalii nu ii bantuie doar pe amicii francezi caci in Olanda aveam impresia ca exista un indicator reiterand politici "anti-canine"cam pentru fiecare patruped latrator.

Unele erau directe si puneau "motzul" pe I:


Altele dadeau indicatii scenice:
Fereasca Sfantul Roch sa fii cu Patrocle la plimbare si sa n-ai ustensilele la tine...


Caci atunci o sa trebuiasca sa pui cu manuta toata tarasenia in Cutia Pandorei:


Mai e nevoie sa iti zic ca nu exista "caini fara stapan"- mai degraba multe rate comunitare al caror tir este mai putin naucitor decat o pereche de colti veseli?

Si daca ai sa vrei sa afli si motivul - e simplu: in Olanda - omul e companionul de nadejde al patrupedului si nu invers, caci altfel cum ar sti saracul cand are voie sa se plimbe?


Si totusi daca te cheama Azor si poti citi asta atunci ia aminte: Ai face bine sa nu faci "SPOOF" la ei pe strazi, 'cuz that ain't no funny s#it...

Niciun comentariu: